Curs gratuit Laboratorului de Educatie Nonformala la Gura Portitei

cursuri gratuite

 

 

 

 

Denumire eveniment: Laboratorul de Educatie Nonformala – editia 2013, apel pentru persoane resursa

Tip: eveniment AN; subtip: national
Loc de desfasurare: Gura Portitei, jud. Tulcea
Perioada: 1 Septembrie 2013 – 8 Septembrie 2013

Inscriere: poti aplica la acest eveniment pana pe data de 10 Iulie 2013; aplica acum!

Descriere:

Apel persoane resursa 2013

Acest apel se adreseaza DOAR persoanelor resursa care vor sa propuna metode de educatie nonformala in contextul Laboratorului de Educatie Nonformala. Apelul pentru participanti va fi lansat in data de 15 iulie!

1) Cunosti si folosesti o metoda de invatare in context nonformal care poate fi folosita in proiecte si activitati pentru tineri si nu numai?

2) O stapanesti intr-atat de bine incat sa poti sa ii inveti si pe altii cum sa o foloseasca?

3) Esti disponibil/a in perioada 1 – 8 septembrie 2013 pentru a impartasi aceasta metoda si altor oameni care lucreaza in mod traditional cu tematicile mai sus mentionate, in special prin lucrul cu tinerii?

Daca raspunsul este “da” la intrebarile de mai sus, atunci e clar:  TU esti resursa de care avem nevoie!

Mai concret, in perioada 1 – 8 septembrie 2013 va avea loc intr-un cadru nonformal, la Gura Portitei, judetul Tulcea, un eveniment special care va transcende cadrul formal…
Laboratorul de educatie nonformala, ajuns la cea de a 5-a editie!

Editia din acest an a Laboratorului de Educatie Nonformala va avea si un accent tematic pastrandu-si specificul consacrat de invatare in context nonformal. In plus capata o noua valenta dorind sa aduca o valoare adaugata prin tematica drepturilor omului in general si combaterea discursului instigator la ura (hate speech) in special si  folosirea metodelor de educatie nonformala in acest sens.

Ideea este simpla: sa aducem in acelasi loc oameni care au experienta in ceea ce priveste o metoda de invatare in context nonformal care are potential de a fi folosita in proiecte si activitati de tineret, pentru drepturile omului in general si combaterea discursului instigator la ura (hate speech) in mod special, si sa ii punem in contact cu alti oameni care lucreaza in diverse organizatii pe educatie si apararea si promovarea drepturilor omului care sunt “susceptibili de a prinde repede virusul” unei astfel de metode.

Pentru a o pune in practica tot acest concept avem nevoie de TINE si de experienta ta in domeniu.

Metodele de invatare nonformala cautate de noi au in special urmatoarele caracteristici:

– pot fi aplicate in proiecte si activitati de invatare nonformala/ tineret/ drepturile omului;
– au caracter participativ;
– care au caracter experiential;
– au obiective de invatare clare;
– sunt active, creative si interactive;
– au caracter inovativ (nu fac parte din categoria “metode clasice”);
– au un grad de aplicabilitate mare pentru proiectele si activitatile vizate pentru a o replica in comunitate.

Persoanele resursa cautate in aceasta etapa a procesului:

– implementeaza metode de invatare nonformala asa cum sunt descrise mai sus si pot sa le transmita in mod voluntar, usor si eficient altor persoane
– sunt dispuse sa participe activ in cadrul laboratorului – sa fie persoane resursa in cadrul atelierului propus si participanti pentru alte ateliere din cadrul evenimentului
– sunt dispuse sa ajunga cu o zi mai devreme la fata locului
– reprezinta diferite organizatii

Conditii de participare:

Daca ti-a placut ce ai citit mai sus si crezi ca te potrivesti cadrului propus de noi, te invitam sa completezi formularul on-line pana pe data de 10 iulie 2013.

Rezultatele selectiei se vor afisa si vor fi transmise catre cei care au aplicat pana cel tarziu la data de 12 iulie 2013.

Formularul de inscriere este disponibil AICI.

Nota: in cazul in care NU esti inregistat/a pe site va trebui sa o faci pentru a te putea inregistra la eveniment. Inregistrarea se va realiza aici: http://www.tinact.ro/inregistrare

*Pentru persoanele resursa, toate costurile de cazare (in camere duble), masa si transport (in regim de decont) sunt acoperite de catre organizatori.

Mai multe informatii despre editiile trecute ale Laboratorului gasesti aici: http://nonformalii.wordpress.com/

Si nu uita: Astazi este o zi buna pentru nonformal!

Responsabil: Andrei Popescu
email: andrei.popescu@anpcdefp.ro
telefon: 021/201.07.15

Organizatori:

Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune.
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, finantat de Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014 prin programul Fondul ONG in Romania.

* Odata cu completarea si trimiterea formularului de inscriere va angajati:
1. Sa veniti cu o zi mai devreme pentru a putea discuta si pune in acord diverse aspecte logistice,
2. Sa sustineti partea de metodologie atat din punct de vedere demonstrativ cat si din punct de vedere teoretic, punand la dispozitie bibliografie relevanta cu metoda pe care o veti utiliza si suport celor care vor experimenta metoda, atat in cadrul evenimentului cat si dupa terminarea acestuia.

Odata cu completarea si trimiterea formularului de inscriere va angajati sa participati pe toata perioada evenimentului. In cazul in care nu veti participa pe intreaga perioada a evenimentului ANPCDEFP si FDSC isi rezerva dreptul de a nu suporta cheltuielile aferente acestui eveniment pentru dvs. De asemenea sunteti de acord ca toate materiale produse in urma acestui curs sa fie folosite de catre ANPCDEFP si FDSC in scopuril legate de obiectivele evenimentului.

Comments

comments

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*