Curs gratuit Manager de Intreprindere Sociala

Curs Manager Intreprindere sociala KCMC-RBQ

 

 

 

 

 

 

În perioada martie – iunie 2015 KCMC – K Consulting Management and Coordination, alături de partenerii săi, organizează mai multe sesiuni de curs pentru ocupația Manager de Întreprindere Socială adresat persoanelor de etnie romă și altor persoane din grupuri vulnerabile din regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Sud-Est, Centru si Nord-Vest, în cadrul proiectului de dezvoltare a economiei sociale ButiQ.7.

Cu o experiență de 5 ani în dezvoltarea de programe de formare în domeniul economiei sociale, KCMC este un actor important pe scena furnizorilor de formare profesională, formând până în prezent peste 500 de persoane.

Cursul de Manager de Întreprindere Socială se adresează persoanelor care sunt interesate să dezvolte afaceri sociale și sunt în căutarea de instrumente pentru implementarea unui management eficient în dezvoltarea de întreprinderi sociale sustenabile. Managerul unei întreprinderi sociale este o persoană pasionată, care are competențe de administrare a unei afaceri și totodată înțelege realitatea grupurilor defavorizate, reușind astfel să genereze și să pună în aplicare strategii de dezvoltare pe termen lung.

În cadrul proiectului ButiQ.7, prin aceste cursuri gratuite dorim să oferim participanților oportunitatea de a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile necesare unui antreprenor social, alături de specialiști în economie socială, care au avut un rol foarte important în înființarea și dezvoltarea unor astfel de întreprinderi.

Participanții la curs trebuie să aibă studii medii finalizate (cu diplomă de Bacalaureat obligatoriu) și să se încadreze în categoriile de grup țintă menționate în formularul de aplicare ce poate fi completat AICI sau accesând link-ul http://tinyurl.com/m9mr6kc.

Proiectul ButiQ.7 este derulat de Asociația Romano ButiQ în parteneriat cu KCMC – K Consulting Management and Coordination și Asociația Umanitară Împreună pentru Ei, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Reurselor Umane 2007 – 2013 Investește în oameni!, axa prioritară 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (ID proiect: 143899).

Prima componentă a proiectului vizează furnizarea de servicii de ocupare pentru 199 de persoane din grupuri vulnerabile (consiliere, orientare, mediere și formare). A doua componentă presupune înființarea a 7 structuri de economie socială care vor oferi servicii de restaurant cu specific romani, arhivare și depozitare documente, construcții tradiționale în Delta Dunării etc.

Asociația Romano ButiQ s-a înființat în 2011 cu scopul promovării nondiscriminării prin desfășurarea de activități culturale și educative prin care oamenii să descopere experimental valoarea pe care membrii comunității rome o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victimă.

Obiectivul principal al KCMC – K Consulting Management and Coordination este să contribuie proactiv la conturarea unei societăți în care egalitatea de șanse, accesul pe piața muncii și creșterea economică reprezintă oportunități reale pentru toate grupurile vulnerabile din România.

Scopul Asociației Umanitare Împreună pentru Ei este îmbunătățirea calității vieții persoanelor și grupurilor aflate în situații de risc și excluziune prin furnizarea de servicii sociale gratuite și dezvoltarea unor structuri viabile de economie socială care să vină în întampinarea nevoilor acestor categorii.

 

Date de contact:

Irina Botezatu, 0743 044 845

irina.b@kcmc.ro

http://romanobutiq.ro/proiecte/butiq-7/

Comments

comments

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*